la Causerie is gevestigd in een monumentaal pand in Rotterdam-KralingenWelkom bij la Causerie, het grootste wijnopleidingcentrum in de regio Rotterdam.

Gastheer en gastvrouw bij la Causerie zijn Léon Krijgsman en Annick Schreuder. Samen geven ze jaarlijks een twintigtal cursussen, workshops, masterclasses en proeverijen. Die worden gegeven in hun professionele wijnkelder annex proeflokaal van la Causerie in Rotterdam Kralingen.


De lessen en voordrachten zijn gedegen maar informeel. Ze worden gegeven door Léon Krijgsman (vinoloog en sommelier AIS) die zijn passie voor wijn paart aan een grote kennis. Er wordt gewerkt met kleine groepen (maximaal 16 personen) waardoor er veel interactie mogelijk is.
De wijncursussen zijn op alle niveaus, dus zowel voor beginnende wijndrinkers als voor  gevorderde wijnliefhebbers. Die kunnen ook deelnemen aan de masterclasses die la Causerie organiseert en waarvoor regelmatig gastdocenten uitgenodigd worden.
Daarnaast biedt la Causerie maandelijks workshops aan in de vorm van Proef! Een introductie in wijn en Sprankel! Een introductie in bubbels. De eenmalige workshops worden gegeven door Annick Schreuder die haar liefde voor de wijn op onderhoudende wijze overbrengt. Een leuke cadeautip trouwens.
Ook voor wijnproeverijen bestaan er verschillende formules en thema’s, zowel in het proeflokaal als op locatie. Daarnaast organiseert la Causerie jaarlijks eigen proeverijen waarbij u de wijnen kunt kopen. Een selectie daarvan is trouwens ook via de webwinkel verkrijgbaar.


Vergeet niet deze cursusinformatie te delen met andere wijnliefhebbers!